Kérdése van? +385(0)900011
Uzgoj bukovača kod kuće BALOT micelija bukovače
NAPOMENA: podloga može imati manju/veću težinu zbog promjenjive vlažnosti !!!
Gljive rastu na temperaturama od 10 do 20 stupnjeva Celzijusa
Prva berba nakon otprilike 2 tjedna
Dimenzije kartona (mushroomnic): 30 cm x 20 cm x 16 cm
Paket uključuje detaljne upute za uzgoj i zanimljive recepte.
Kupujete micelij iz trenutnih isporuka, pohranjen na hladnom mjestu (+6 st.). To osigurava izvrsnu kvalitetu i svježinu proizvoda, te jamči dobivanje gljiva s vlastitog uzgajališta.
Gotova kultura gljiva kamenica već je obrasla micelijem i na temperaturama od +10 do +24 stupnja daje prvu berbu unutar 1-3 tjedna.
1. Visoka vlažnost zraka je neophodna za dobar rast.
Molimo ostavite kulturu u foliji. U njemu postoje rupe ili rezovi iz kojih će izrasti gljive u obliku ( grozdova, moguće je da su rupe zalijepljene - to je ono što ponekad radimo, kako biste spriječili prerano rast gljivica - u tom slučaju uklonite tape)
Postavite kulturu na tiho, zasjenjeno i vlažno mjesto (under the bush, tree) s visokom vlagom zraka (optimalno cca. 90%). Vlažnost se može povećati prekrivanjem kulture prozirnom folijom na udaljenosti od približno 50 cm.
Gljive kamenice rastu na temperaturi od cca. +8 do +25 stupnjeva (optimalno +20 stupnjeva)
2. Nekoliko dana nakon postavljanja kulture mogu se pojaviti prva plodna tijela.
3. Nakon svakog vala žetve kultura se pauzira 1-4 tjedna, a pri niskoj vlažnosti čak i duže. Također tijekom tog vremena, oko kulture treba održavati visoku vlažnost zraka.
4. Nenjegovana kultura može se osušiti i postati neaktivna - gljive neće rasti. Ako želite ponovno skupljati gljive, može se aktivirati povećanjem vlage.
5. Nakon otprilike 3-4 mjeseca ili nakon dobivanja 1 do 5 kg žetve, kultura iscrpljuje svoje plodne mogućnosti.